חוג אלון
תיאור כללי
בהתאם לחוקת המפלגה, חוג “למרחב” פנה למזכירות המפלגה בבקשה לאשרו כחוג רעיוני. בראשות החוג עמדו שלושת חברי המזכירות: פייבל קנטור ז”ל, צבי שיפמן ז”ל ונתן אלמוזלינו ז”ל.
ראוי לציין שעם הקמת מפלגת העבודה על ידי איחוד שלוש המפלגות: מפא”י, אחדות העבודה ורפ”י, הוקמו עשרות חוגים רעיוניים.
במרוצת השנים מרבית החוגים הפסיקו להתקיים ובו בזמן חוג “למרחב” המשיך לפעול והשפעתו בחיי המפלגה הורגשה היטב. לאחר מותו של יגאל אלון ז”ל בשנת 1980, הוסב שם החוג לחוג אלון.
במשך השנים הצטרפו לחוג חברים רבים, גם אנשים שבעבר לא היו חברי אחדות העבודה. על במת החוג נתקיימו בירורים רעיוניים שבהם השתתפו אישים רבים מקרב חברי הנהגת המפלגה.
החוג שמר ושומר אמונים למורשת אלון: תכנית אלון היא נר לרגלי החברים. בתחום המדיני – שמירת אופייה של מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית.
מדי שנה עשרות מחברי החוג עולים למקום קבורתו של יגאל אלון בקיבוץ גינוסר ומשתתפים בעצרת הזיכרון.
החוג הרחיב את פעולתו וערך מספר סיורים ברמת הגולן, בקעת הירדן וגוש קטיף תוך הבעת אהדה ותמיכה לתושביהם. החברים ערכו סיורים אף בממלכת ירדן. שם גם התקיים טקס לכבודו של המלך חוסיין ז”ל! חברי החוג עלו לקברו של המלך, הניחו זרי פרחים ונאמרו דברים לזכרו.
הנהלת החוג החליטה כי נוכח האירועים המתחוללים במפלגה, להרחיב את פעולת החוג תוך נקיטת קו אקטיבי יותר במוסדות המפלגה, לשם שמירה על עקרונות העבר, אלה שאפיינו את מפלגת העבודה מיום היווסדה. חוג אלון ממשיך בפעילות ומקיים דיונים בנושאים שונים, כגון: מדינה ומדיניות, חברה וכלכלה ונושאים עקרוניים-אידאולוגיים.